Neem contact op

Ik kan me voorstellen dat het prettig is om kennis te maken voordat je je ergens voor inschrijft. In een kennismakingsgesprek heb je alle ruimte om vragen te stellen en kunnen we bekijken wat voor soort programma het beste bij jou aansluit. Je kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen door op onderstaande button te klikken.

Voor alle overige vragen mail, bel of vul onderstaand contactformulier in.

 

Kennismakingsgesprek aanvragen
Bel: +31 617874805
Email: info@baseline-coaching.nl

formulier

Neem contact op

8 + 5 =

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om kennis te maken met BASeline Coaching & Training?

Ja, het is mogelijk om eerst kennis te maken voordat je je aanmeldt voor een programma of coaching.

Tijdens het gesprek krijg je een indruk wat ik voor je/jullie kan betekenen. Stuur gerust een mailtje naar info@baseline-coaching.nl of bel 06-17874805

Waar vinden de gesprekken plaats?

Coachgesprekken vinden plaats in regio Leiden. Cursussen en clinics worden verzorgd bij jouw vereniging of tennisschool.

Wat is de manier van werken?

De werkwijze die ik hanteer is praktisch en concreet. Centraal staat: Wat heb ik hieraan in de praktijk? Hoe kan ik dit nu of in de toekomst toepassen?
Vaak start ik eerst met uitleg (theorie) over het onderwerp en gaan we daarna aan de slag met praktische oefeningen.

Kun je een voorbeeld geven van een praktische techniek die je leert?

Een techniek die heel geschikt is in sport is de time-out knop. Met de time-out knop kun je automatische patronen/reacties doorbreken.

Die time-out knop kan je ademhaling zijn. De snelste manier om je resultaat/gedrag te veranderen is namelijk het veranderen van je fysiologie.

Één van de technieken die erg effectief werkt is het gebruik van biofeedback. Door je ademhaling aan te passen veranderen andere ritmes in je lichaam mee. Zo ook de hartcoherentie. Die hartcoherentie is weer belangrijk om goed en helder na te kunnen blijven denken.

Vanaf welke leeftijd is coaching/mentale training geschikt?

Jongeren vanaf 9/10 jaar. Op deze leeftijd kunnen ze al mooie basisvaardigheden ontwikkelen.

Is de mentale begeleiding alleen voor tennissers?

Nee, de mentale begeleiding is geschikt voor alle sporten.

Is mentale training alleen voor mensen die op hoog niveau sporten?

Nee, ook voor de recreatieve speler is mentale begeleiding geschikt. Als je bijvoorbeeld een beginnende tennisser bent en je gaat voor het eerst een wedstrijd spelen dan wil je geen dubbele fouten maken. Dit kan voor spanning zorgen, je wordt voorzichtiger en je speelt anders dan in je training. Met mentale begeleiding leer je hoe je met spanning om kunt gaan en waar je je op kunt focussen.

Waarom zou ik een mentale cursus doen?

Sommige sporters hebben het gevoel dat ze een bepaalde beweging of slag die ze dagelijks vele malen zonder moeite doen, opeens in de wedstrijd niet meer kunnen uitvoeren. Je kunt technisch, tactisch en fysiek nog zo goed voorbereid zijn, op topniveau zitten, maar als je niet weet hoe je bijvoorbeeld met wedstrijdspanning om kunt gaan, dan is er van dat topniveau niets terug te zien in een wedstrijd.

Hoe kan ik na afloop mijn kennis bijhouden?

Op de website kun je artikelen en video’s vinden met tips en technieken. Ook het Handboek Mentaal Trainen komt goed van pas. In het boek lees je theorie over de onderwerpen, maar krijg je ook praktische opdrachten.

Daarnaast is het mogelijk om een skype of live follow-up sessie in te plannen na bijvoorbeeld 1,5 maand om zo bij te schaven waar nodig.