Tips om je tennisprestaties te verbeteren! *1

door apr 15, 2019Mentale Vaardigheden, Tennis

Tips om je tennisprestaties te verbeteren! Tip 1

Herken je dit ook?! 

  • vaak beter presteren tijdens trainingen dan tijdens wedstrijden
  • tijdens wedstrijden de verkeerde keuzes maken
  • tijdens wedstrijden je erg boos maken (mopperen, vloeken)
  • tijdens wedstrijden “er niets meer aandoen”
  • tijdens wedstrijden teveel bezig zijn winnen en verliezen
  • tijdens wedstrijden verkramping in je spieren ervaren

Mentale aspecten spelen een belangrijke rol in sport. Een mentaal aspect is bijvoorbeeld het om kunnen gaan met wedstrijdspanning. Veel spelers presteren tijdens een training beter dan tijdens de wedstrijd. Gedachten, gevoel en gedrag hebben invloed op je tennisprestaties. Mentale factoren zoals concentratie, motivatie en het omgaan met spanning is gedrag wat je kunt aanleren en kunt trainen om daarmee je tennisprestaties te verbeteren.

Hieronder de 1e tip:

Aandacht sturen

Doel bepalen voor je wedstrijd
Succes ervaar je door je uitkomst te weten en je erop te focussen. Weten waar je naar toe wilt werken zorgt ervoor dat je met aandacht je taken uitvoert. Met alleen volhouden op basis van verstandelijk aangestuurde discipline maak je weinig kans. Als je weet waar je aan wilt werken of wat je wilt bereiken, straal je veel meer daadkracht uit en zal je volharden.

Weet wat je moet doen
Concentratie is volledige aandacht besteden aan datgene wat ertoe doet om je taak uit te kunnen voeren of een prestatie te leveren. Invloed kunnen uitoefenen op je aandacht is essentieel om optimaal te kunnen presteren. Waar let je op bij een stand van 5-5? Of een stand van 30-40? Veel spelers zijn alleen maar bezig met het resultaat en niet zozeer met de taak die belangrijk is om goed te presteren. Val terug op je basis bij zenuwen. Je basis je jouw speelstijl, waar ben je goed in? Hoe voelt het om die forehand te slaan? Ook zou je beter kunnen letten op de bal of op je tegenstander om meer uit je hoofd te komen.

Klik hier voor alle tips

Latest Posts

More from the blog