Tips om je tennisprestaties te verbeteren! *4

door apr 18, 2019Mentale Vaardigheden, Tennis

Tips om je tennisprestaties te verbeteren! Tip 4

Zorg voor routine 
Nadat een punt is gespeeld, heb je 20 seconden om je voor te bereiden op het volgende punt. Dit zijn belangrijke momenten in je wedstrijd en in de praktijk wordt deze tijd nog niet altijd goed benut. Wanneer je deze tijd niet of nauwelijks benut merk je vaak dat je nog niet goed genoeg klaar staat voor het volgende punt.

Wat gebeurt er bij jou als je een punt hebt verloren of gewonnen? Wanneer er een onnodige fout wordt gemaakt zie je bij veel spelers een negatieve reactie. De stemming verandert vaak in boosheid of irritatie. Deze stemming heeft invloed op de punten die volgen, de speler is nog teveel bezig met die onnodige fout. Ze nemen niet de tijd om zich voor te bereiden op het volgende punt en zijn daardoor niet voldoende gefocust.

Om te zorgen dat je klaar bent om te presteren, zal je ervoor moeten zorgen dat je je in de juiste stemming bevindt om optimaal te presteren. Hiervoor kun je o.a. rituelen gebruiken. Bijvoorbeeld eerst 3 keer met de bal stuiteren voordat je gaat serveren, felle pasjes maken voordat je de return gaat spelen of een klap op je dij waarbij je roept ‘kom op!’ Routine zorgt ervoor dat je er met je aandacht weer bij bent.

Gebruik het volgende stappenplan:
Verwerken van het punt
Ontspanning/activering
Voorbereiding
Ritueel

Klik hier voor alle tips

Latest Posts

More from the blog