Tips om je tennisprestaties te verbeteren! *3

door apr 17, 2019Mentale Vaardigheden, Tennis

Tips om je tennisprestaties te verbeteren! Tip 3

Visualiseer je wedstrijd 

De avond voordat je de wedstrijd gaat spelen kun je al visualiseren hoe je wilt spelen.
Er zijn een aantal factoren belangrijk bij het verbeelden. Iedere ervaring die je hebt is een samenstelling van zintuigelijke indrukken. Of je nu een wandeling langs het strand maakt, aan het tennissen bent of een boek leest, zonder je zintuigen kun je niet ervaren. Je beleeft de wereld door middel van je zintuigen.

Elke prestatie en creatie begint altijd in je hoofd met een gedachte. Door middel van verbeelding kun je bijvoorbeeld zowel je spieren als je geest voorprogrammeren en afstemmen op wat je wilt presteren.

Verbeelding kan je helpen om je lichaam in een optimale staat van zijn te brengen.

Tijdens de verbeelding beleef je de prestatie als een groot succes. Je verbeeldt de voorbereiding, de acties en de afloop tot in detail. Alles lukt, je wint, je slaat je beste slagen en je voelt je vol zelfvertrouwen.

Klik hier voor alle tips

Latest Posts

More from the blog