Over Eline

Ik ben Eline Wierstra, high performance coach/trainster en tenniscoach van beroep. Als coach en trainster verzorg ik presentaties, cursussen en mentale begeleiding voor sporters, verenigingen en bedrijven. Ik heb een achtergrond in tennis en daar vertel ik graag wat meer over.

In de jaren dat ik zelf fanatiek bezig was met tennissen, ben ik tegen tal van zaken aangelopen. Voor mij was tennis: vallen en opstaan. Ik wilde niets liever dan proftennisster worden en wilde hier dan ook helemaal voor gaan. Al vroeg trainde ik bijna iedere dag en vetrok ik op mijn 14e naar een gastgezin in Eindhoven om daar meer te kunnen trainen. Zeker omdat ik zoveel trainde, speciaal naar een gastgezin verhuisde om zoveel mogelijk te kunnen tennissen, voelde ik een zekere druk om het waar te moeten maken. Door deze prestatiedrang, kon ik ontzettend zenuwachtig voor een wedstrijd zijn. Als ik wedstrijden won was ik blij en trots, maar ik maakte geen balans voor mezelf op waar het goed ging en wat mijn verbeterpunten waren. Ik was vooral gericht op het resultaat en niet zozeer op het proces dat leidde tot het resultaat. Hierdoor werd het voor mij een stuk lastiger om mijn trainingsniveau in wedstrijden te evenaren. Ik kon me behoorlijk teleurgesteld voelen als ik verloor. Niet alleen de teleurstelling in mijn ogen kunnen, maar ook wat de belangrijke mensen om mij heen, zoals mijn ouders, trainers en mijn competitieteam zouden denken van mijn prestaties. Ik stopte toen ik 17 jaar was en ik besloot om te starten met de opleiding tot tennistrainster. In mijn toekomstige vak als tennistrainster zou ik willen gaan toevoegen wat ik zelf heb gemist in mijn tenniscarrière: mentale begeleiding.

In de training lukt het me wel, maar in de wedstrijd heb ik teveel last van spanning. Hoe kan ik dit leren sturen?
Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?
Hoe kan ik met mijn emoties omgaan?

Vragen waar ik zelf vroeger mee worstelde en toen de antwoorden niet op wist. Het werd mijn  drive om dit uit te gaan zoeken, eerst voor mijzelf en dit later ook aan anderen mee te kunnen geven. Door mijn diverse coach opleidingen die ik heb gevolgd kreeg ik meer inzicht in deze vraagstukken. Het werd mijn drive om dit te vertalen naar de praktijk om zo andere sporters te kunnen helpen om alles uit zichzelf en hun sport te halen.

Mijn eigen ervaringen hebben er dus voor gezorgd dat ik een enorme interesse heb ontwikkeld in de psyche van de mens en in het bijzonder het mentale aspect van sport. Wat er allemaal speelt tussen de oren is fascinerend. Het mentale aspect is mede doorslaggevend voor het verschil tussen winnen en verliezen of om een topprestatie neer te zetten. Dit geldt niet alleen voor je sport, maar ook voor je studie of werk.

In de afgelopen veertien jaar heb ik tennistraining aan verschillende niveaus en doelgroepen gegeven. Wat iedere keer een terugkerend thema is in mijn trainingen: hoe kunnen de leerlingen het geleerde ook daadwerkelijk toepassen in wedstrijden.

Door mijn ruime ervaring in de tenniswereld als trainster en speelster en mijn ervaring als high performance coach heb ik veel kennis in huis om jou te begeleiden het beste uit jezelf te halen. Daarbij blijf ik mij als coach continu ontwikkelen. Ik ga voor kwaliteit, denk in uitdagingen en niet in beperkingen. Ik ben op de hoogte van de laatste coaching trends en tools en volg regelmatig bijscholingen. Ook ben ik nog steeds actief als tennislerares en blijf daardoor goed op de hoogte wat er speelt. Zo kan ik voor iedereen een passende methodiek gebruiken.

Wil je ook aan de slag om jezelf verder te ontwikkelen? Vraag hier een kennismakingsgesprek aan.

op basis van o.a. deze

Methodieken

 

NLP

Biofeedback

Tennis